Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові пройшов святковий концерт до Дня незалежності, в ході якого нагородили волонтерів

У Харкові пройшов святковий концерт до Дня незалежності, в ході якого нагородили волонтерів

У Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. Лисенка пройшов святковий концерт "Україна незалежна", присвячений 23-й річниці незалежності України. З привітаннями до присутніх і словами подяки до волонтерів, які допомагають військовим в зоні АТО, пораненим в госпіталях і тим, хто змушений був залишити рідний дім, звернулися тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Іван Варченко та заступник голови Харківської облради Людмила Давидова.

"З нагоди великого свята - Дня незалежності України, прийміть найсердечніше вітання і побажання. Народ України святкує вже 23-ту річницю, відколи здійснилася мрія наших предків - бути господарями на своїй багатій, прекрасній українській землі. Безумовно, ці роки незалежності стали випробуванням для всіх нас - випробовуванням на зрілість, на терпіння, нарешті, на здоровий глузд. І не може бути сумніву в тому, що працелюбний народ України може покращити життя у своїй власній державі.

Сьогодні Україна платить, напевно, найвищу ціну за свою незалежність і територіальну цілісність - сотні життів молодих і відважних патріотів України. Висловлюю щирі співчуття рідним і близьким. Упевнений в безхмарному завтрашньому дні України", - підкреслив Іван Варченко.

В ході концерту відбулося нагородження активістів волонтерських організацій Харківщини обласними нагородами. Зокрема, почесними Грамотами Харківської облдержадміністрації за вагомий особистий внесок у зміцнення територіальної цілісності нашої держави, мужність і патріотизм, сумлінну працю та відданість справі та з нагоди Дня незалежності України нагороджені волонтери Євген Гончаренко, Марія Нікітюк, Ярина Чаговець, громадська організація "Дія", громадський фонд "Мир і порядок".

Почесними Грамотами Харківської обласної ради нагороджені Олексій Баженов, Роман Доник, Валентина Шабалтас та Харківська волонтерська група "HELP ARMY".

Перед глядачами виступили артисти Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю.