Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські художники долучилися до всеукраїнського мистецького проекту «З любов’ю до України»

Харківські художники долучилися до всеукраїнського мистецького проекту   «З любов’ю до України»

Сьогодні о 16:00 в Обласному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) в рамках всеукраїнського виставкового проекту «З любов’ю до України» відбудеться урочисте відкриття виставки художників Харківщини. Головне гасло проекту - «Мистецтво, що об’єднує». 13 харківських художників різного віку по-різному розуміють та відчувають цю любов - сюжетні українські мотиви, філософські роздуми на полотні, декоративний живопис, натюрморти, пейзажі, портрети, виконані у різних стилях та техніках.

У проекті «З любов’ю до України» беруть участь художники з різних регіонів країни. Наразі виставки відбуваються одночасно у Львові і Харкові. За словами організаторів проекту, кращі роботи харківських художників також побачать столичні глядачі на підсумковому заході, що відбудеться у Києві в Інституті Декоративного мистецтва ім. Бойчука.

У Харкові виставку  можна буде побачити до 11 вересня 2014 року. Час роботи: з 10.00 до 17.30, неділя – вихідний. Вхід вільний.

Довідка. Проект «З любов’ю до України» стартував у м. Стриї за ініціативою місцевих митців на початку літа 2014 року. Планувалося, що далі експозиція проїде багатьма містами, але вона добралася лише до Львова. З об’єктивних причин картини так і не рушили на схід України. Проте харківські художники відгукнулися на заклик приєднатися до проекту, і паралельно представили свою уяву про любов до України. Тож мистецький проект «З любов’ю до України» відбувається одночасно у Львові і Харкові, що також є досить символічним.