Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Артисти Слобожанського ансамблю пісні й танцю підтримали бійців Нацгвардії

Артисти Слобожанського ансамблю пісні й танцю підтримали бійців Нацгвардії

Завітавши на базу Національної академії Національної гвардії України, артисти Великого академічного Слобожанського ансамблю пісні й танцю не тільки подарували воїнам свої пісні та хореографічні композиції, а й десятки розвантажувальних жилетів та невелику мобільну електростанцію, куплену за зароблені членами колективу гроші. Урочистий захід відкрив тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Іван Варченко. У своєму виступі він зазначив, що навіть у найважчі часи війни українські військові ніколи не відмовлялися від пісні та танцю. "Як казав Леонід Биков в улюбленому всіма нами фільмі «В бой идут одни старики»: Війна - минуча, а музика – вічна", - підкреслив Іван Варченко.

Слобожанський ансамбль пісні й танцю було організовано нещодавно, але протягом трьох років він став академічним. 15 вокально-хореографічних композицій, створених художнім керівником і балетмейстером колективу народним артистом України Борисом Колногузенком, визнані кращими в Україні. Власне подібних ансамблів в Україні одиниці.

Це не єдиний колектив Харківщини, який сьогодні дає концерти для армії, Національної гвардії та інших підрозділів. Кілька місяців тому керівництіво області запропонувало  колективам, що фінансуються з державного і обласного бюджету, підтримати наше військо і вони відгукнулись. Вже цього тижня в госпіталях Харкова планують виступити артисти Харківського національного академічного театру опери та балету.