Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків урочисто зустрів чемпіона Європи зі стрибків в висоту Богдана Бондаренка

Харків урочисто зустрів чемпіона Європи зі стрибків в висоту Богдана Бондаренка

В харківському аеропорту урочисто зустріли чемпіона Європи зі стрибків в висоту Богдана Бондаренка. Заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Сергій Христоєв привітав Богдана з перемогою, та побажав не зупинятися на досягнутому, і продовжувати радувати Харківщину та усю Україну своїми перемогами. Коментуючи свій виступ на чемпіонаті Європи з легкої атлетики, який щойно завершився в Швейцарії, Богдан Бондаренко зазначив, що перемогти було нелегко, насамперед через погодні умови. Саме погода не дала чемпіону підкорити рекорд Європи у 2.43 метра.«Це були нелегкі змагання. Вперше в цьому році прийшлося виступати при температурі повітря всього 13 градусів, крім того йшов дощ», - поділився Богдан Бондаренко.

Вже за кілька днів чемпіон знову стартуватиме на міжнародній арені. 5 вересня Богдан планує взяти участь у фінальному етапі «Діамантової ліги» в Брюсселі, а 13 вересня його, як переможця чемпіонату Європи, очікують на Кубку світу, який відбудеться у Марокко.

Довідка. З 12 по 17 серпня на стадіоні «Летцигрунд» в місті Цюріх (Швейцарія) проходив Чемпіонат Європи з легкої атлетики, в якому брав участь вихованець Харківської державної академії фізичної культури Богдан Бондаренко. Завершальна стадія фіналу чемпіонату Європи зі стрибків у висоту нагадувала чемпіонат України. «Золото» під дощем розігрували Богдан Бондаренко й Андрій Проценко. Вперед виходив то один, то інший атлет. Переможцем з цієї дуелі вийшов Богдан (2,35 м). В Андрія – 2,33 м.