Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Школи Харківщини готуються прийняти більше 23 тисяч першокласників

Школи Харківщини готуються прийняти більше 23 тисяч першокласників

Про це 15 серпня під час обласної селекторної наради повідомив директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев. За його словами, на сьогоднішній день в школи прийнято вже 22 тис. дітей, що становить 96% від прогнозованої кількості. 3 тис. 800 першокласників піде в школи в сільській місцевості. Як зазначив Анатолій Бабічев, підготовка навчальних закладів області до нового навчального року та опалювального сезону ведеться згідно з графіком. За його словами, на сьогодні з 505 котелень підготовлено 496 (98% із загального числа). З розрахункової потреби у вугіллі (30 тисяч тонн) вже заготовлено 51%. «Проте є проблемне питання, пов'язане із забезпеченням шкіл, де є транспортні засоби, бензином і дизпаливом. Така проблема існує в 13 районах області. Запаси є, але їх вистачить лише на кілька місяців», - сказав Анатолій Бабічев.

Також директор Департаменту науки і освіти додав, що серед проблемних питань залишається затримка з виплати заробітної плати працівникам навчальних закладів області, яка становить 4 млн.грн.

У той же час Анатолій Бабічев підкреслив, що за час літніх канікул всім педагогам області була виплачена матеріальна допомога на оздоровлення на загальну суму 62,2 млн.грн. Чиновник також нагадав, що з 1 вересня залишається обов'язковим виплата надбавки педагогічним працівникам за престижність.