Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута провів нараду з питань взаємодії волонтерів та органів державної влади у роботі з переселенцями

Ігор Балута провів нараду з питань взаємодії волонтерів та органів державної влади у роботі з переселенцями

11 серпня пройшла розширена нарада під керівництвом голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути з питань взаємодії волонтерських організацій з органами державної влади, а також іншими службами, задіяних в роботі з переселенцями з Донецької та Луганської областей. У нараді також взяли участь заступники голови ХОДА, директори профільних департаментів ХОДА, керівники силових структур, а також представники волонтерських організацій та координаційної ради харківського Євромайдану.

У ході наради обговорювалися три блоки питань: «Харків-транзитний», соціальна адаптація переселенців, взаємодія волонтерів з органами влади. Піднімалися питання можливого збільшення потоку людей з Донецької та Луганської областей, забезпечення їх житлом, роботою, медичною і соціальною допомогою, продуктами харчування.

Ігор Балута підкреслив, що Харківська область повністю готова до роботи з переселенцями. «Сьогодні координація всіх служб знаходиться на найвищому рівні, і ми продовжуємо надавати максимальну допомогу людям, що покинув зону АТО», - підкреслив глава області.

Волонтери попросили керівників силових структур звернути увагу на випадки шахрайства, які почастішали в місті. Зокрема, зустрічалися випадки, коли переселенцям псевдоріелторські фірми пропонували за гроші неіснуюче житло. Керівництво ГУ МВСУ в Харківській області пообіцяло розібратися з цією ситуацією.

Також волонтери піднімали питання про організацію більшої кількості пунктів збору допомоги для переселенців на територіях великих торгових і розважальних комплексів. Учасники наради цю пропозицію схвалили і обіцяли допомогти волонтерам з організацією подібних пунктів.