Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Південна залізниця безкоштовно розміщує переселенців і допомагає в оформленні проїзних документів

Південна залізниця безкоштовно розміщує переселенців і допомагає в оформленні проїзних документів

Південна залізниця з 30 травня по сьогоднішній день забезпечила безкоштовне проживання 2 тис. 944 переселенців з Донецької та Луганської областей. Найбільшу кількість переселенців із зони проведення АТО прийняв вокзал Харків-Пасажирський і готель «Експрес» - 2 тис. 696 чоловік. В кімнатах відпочинку вокзалу в Ізюмі на тимчасове перебування зупинялося 52 людини, на вокзалі в Лозовій - 123 людини, в Куп'янську - 53 людини, Сумах - 17 осіб, Кременчуці - 3 людини. Такі дані 11 серпня на нараді з питань допомоги вимушеним переселенцям з Донецької та Луганської областей повідомив начальник державного підприємства "Південна залізниця" Микола Уманець.

 За його словами, громадяни, яким довелося покинути район проведення антитерористичної операції, мають можливість перебувати в наданих місцях від декількох годин до декількох днів.

Нагадаємо, що на залізничній станції Харків-Пасажирський працює консультаційний пункт для переселенців з Донецької та Луганської областей, а також АР Крим. Звернувшись в цей пункт, можна отримати будь-яку інформацію стосовно житла та інших видів допомоги переселенцям.

Крім того, Микола Уманець розповів, що біженцям за цей час були безкоштовно оформлені 116 проїзних документів.

Також начальник Південної залізниці нагадав, що, надаючи підтримку жителям районів Східної України, 7 липня був призначений спеціальний пасажирський потяг сполученням Сватове-Харків-Київ.

В цілому, за даними Миколи Уманця, станом на 11 серпня Південною залізницею безкоштовно перевезено 1 тис. 811 пасажирів-переселенців (з них 499 - діти), у тому числі до Києва - 1028 осіб, до Харкова - 577, до Бердянська - 99, до Львова - 63, до Миколаєва - 52, до Херсона - 49, до Одеси - 36, до Ромнів - 16.

«Штаб залізниці постійно здійснює координацію і необхідну взаємодію з Регіональними координаційними штабами з надання допомоги переселенцям із зони АТО, а також з центральними та місцевими органами виконавчої влади», - підкреслив начальник Південної залізниці.