Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Начальник обласного управління СБУ Олександр Пивовар звернувся до жителів Харківської області

Начальник обласного управління СБУ Олександр Пивовар звернувся до жителів Харківської області

Начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар виступив із зверненням до жителів регіону, в якому прокоментував останні події в місті та області. Наводимо текст звернення повністю: Шановні харків'яни! Управлінням Служби безпеки України в Харківській області все частіше фіксуються спроби окремих груп і осіб дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в регіоні. Серед населення розповсюджуються неправдиві чутки про нібито насильницьку мобілізацію чоловічого населення, нібито плановану евакуацію з міста жінок і дітей, про нібито планований початок військових дій на території області. Це - брехня і дезінформація! Терористи скоюють демонстративні акції із застосуванням вогнепальної зброї.

Переконаний, що сепаратистські настрої і терористичні методи досягнення політичних цілей харків'янам чужі.

В розпорядженні СБУ є достовірна інформація, що ці акції координуються російськими спецслужбами і мають на меті посіяти панічні настрої серед жителів регіону, залякати людей, спровокувати конфлікти на території Харківської області. Такі дії містять ознаки злочину, передбаченого ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Служба безпеки України, використовуючи всі передбачені законом повноваження і засоби, присікає і надалі буде рішуче припиняти можливі протиправні дії. На сьогоднішній день з ініціативи обласних управлінь СБУ та МВС посилено охорону і цілодобове патрулювання всіх важливих об'єктів Харківської області. Головним принципом діяльності СБУ у сфері боротьби з тероризмом є і буде випередження злочинів і невідворотність покарання за порушення закону.

За останні місяці управлінням СБУ в Харківській області припинені спроби поширення в регіоні друкованої продукції сепаратистського змісту, вилучено з незаконного обігу велику кількість стрілецької зброї, вибухових речовин і боєприпасів, виявлені та затримані іноземні найманці і диверсанти, інші особи, в діях яких є ознаки державної зради і посягання на територіальну цілісність України, перехоплені великі суми грошей, що призначалися для фінансування тероризму. Виявлені та затримані державні службовці та військовослужбовці, які вимагали неправомірну вигоду і здійснювали інші злочини корупційного характеру.

Всі правоохоронні органи області працюють в тісному контакті між собою, спираючись на підтримку і розуміння харків'ян. Завдяки цілодобовим телефонним дзвінкам, зверненнями громадян вдалося запобігти ряду протиправних посягань в сфері національної безпеки.

Закликаємо мешканців Харкова та області не піддаватися на провокації, довіряти тільки інформації з перевірених джерел, уникати поширення неправдивих чуток. У разі виявлення фактів перебування в регіоні підозрілих особистостей, спроби здійснити сепаратистську, терористичну, диверсійну або розвідувально-підривну діяльність, а також корупційні дії чиновників, просимо звертатися в СБУ за цілодобовим телефоном "гарячої лінії": (057) 700-34-50, 0-800-501-482.

Вірю, разом нам вдасться зберегти спокій, мир і стабільність в нашому регіоні.