Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Збір ранніх зернових на Харківщині практично завершено

Збір ранніх зернових на Харківщині практично завершено

Практично всі райони Харківської області відзвітували про завершення збирання ранніх зернових і зернобобових культур. Про це 8 серпня на обласній селекторній нараді повідомив директор Департаменту Агропромислового розвитку ХОДА Борис Данилів. «Аграрії області, не дивлячись на погані погодні умови минулої осені та на соціально-політичні потрясіння, змогли зберегти і примножити позитивні тенденції в сільськогосподарському виробництві, а зокрема, зерновиробництві, які намітилися на Харківщині за останні роки», - зазначив директор Департаменту АПР ХОДА . За його даними, минулого року в області було отримано рекордний валовий збір зерна - 4,2 млн. т. Поточного року ранніх зернових культур вже намолочено майже 2,8 млн. т. Це на 10% більше минулорічного рівня.

Крім цього, до збирання врожаю ще підлягає 26 800 гектарів круп'яних культур та 308 тис. гектарів зернової кукурудзи. «На сьогодні переважна більшість посівів цих культур, особливо кукурудзи, знаходиться в хорошому стані. Тому є вагомі підстави розраховувати на те, що і в поточному році валовий збір зерна в області буде не нижче торішнього. А в разі продуктивних опадів протягом найближчих десяти днів прогноз по валовому збору зерна врожаю 2014 може бути ще більш оптимістичним», - повідомив Борис Данилів.

Він також підкреслив, що 2014 рік, швидше за все, увійде в історію розвитку сільського господарства області як найуспішніший.