Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський військовий госпіталь отримав від благодійників нове медичне обладнання та побутову техніку

Харківський військовий госпіталь отримав від благодійників нове медичне обладнання та побутову техніку

У четвер, 7 квітня, благодійники передали Військово-медичному клінічному центру Північного регіону (м. Харків) матеріально-технічну допомогу на суму майже 1,5 млн. грн. Про це повідомили у Харківському регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України.

Так, ТОВ «Київське виробниче об’єднання «Медапаратура» передало новий пересувний стоматологічний кабінет на базі автомобіля ЗіЛ-53, що в автономному режимі дозволяє проводити лікування та протезування. Від колективу Зміївської теплоелектростанції військові лікарі отримали три апарати штучного дихання, один прилад для вентиляції легенів та інше медобладнання. Два телевізора, два холодильника та дві пральні машини подарували представники групи компаній «Фокстрот».

Подарунки від благодійників прийняв директор Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України, полковник медичної служби Віталій Андронатій. Офіцер подякував усьому особовому складу ВМКЦ ПнР за самовідданість і добровільну участь в проведені антитерористичної операції, а також відзначив добрі справи благодійників.

«Завдяки усім тим, хто опікується здоров’ям визволителів Донбасу, військово-медичні установи отримали матеріальну підтримку на суму понад 16 мільйонів гривень. За увесь час АТО мої підлеглі зі всієї країни допомогли 1439-м військовослужбовцям Збройних Сил. У той же час військові лікарі з Харкова в стаціонарних умовах посприяли одужанню 1070-х бійців різних силових відомств, поранених на Донбасі», – зазначив представник оборонного відомства.

За словами командування ВМКЦ ПнР, загальна сума благодійної допомоги, яка з квітня постійно надходить до них, склала понад 3 мільйони гривень. Сучасне медобладнання, багатофункціональні ліжка, телевізори, комп’ютери, ліки та навіть піаніно безкоштовно привезли харків’яни для потреб військово-медичної установи.