Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більшість будинків на Харківщині, в яких живуть переселенці, обладнані системами індивідуального або пічного опалення

Більшість будинків на Харківщині, в яких живуть переселенці, обладнані системами індивідуального або пічного опалення

80% житла, наданого переселенцям на Харківщині, - це приватні будинки в районах області, які обладнані системами індивідуального або пічного опалення. Тому в осінньо-зимовий період переселенці не відчують проблему з теплом в своїх оселях. Про це 6 серпня в ході прес-конференції в прес-центрі ХОДА повідомив начальник Харківського регіонального Міжвідомчого координаційного штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО, перший заступник начальника ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв. За його словами, решта переселенців на даний момент займає 5-7 об'єктів літнього перебування людей, тобто санаторії, бази відпочинку і так далі. «Тепер перед нами стоїть завдання вирішити питання з цими людьми і надати їм інше житло на час холодів. Думаю, до першого вересня це питання вирішиться», - підкреслив Олександр Волобуєв.

Він додав, що на сьогоднішній день в місті Харкові визначені чотири об'єкти, а в області - ще близько десяти, які можна при невеликих вкладеннях підготувати до зими і заселити туди людей, які прибули з окупованих територій. Зараз ці об'єкти інспектуються за участю представників Міжнародної місії ООН.

Довідка. На сьогоднішній день в Харківський регіональний Міжвідомчий координаційний штаб з надання допомоги переселенцям із зони АТО звернулося близько 35 тисяч осіб. З них трохи більше 34 тисяч - жителі Донецької і Луганської областей, 739 осіб - жителі АР Крим. Із загальної кількості прибулих в Харківську область в будинках для тимчасового проживання були розселені 10 тис.268 осіб. Решта переселенці розмістилися самостійно у родичів, близьких і знайомих. Назад до себе додому виїхало вже 1 тис. 349 чоловік.