Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В терцентрах Державної міграційної служби вимушених переселенців приймають поза чергою

В терцентрах Державної міграційної служби вимушених переселенців приймають поза чергою

Основні питання, з якими переселенці з Автономної Республіки Крим, Донецької та Луганської областей звертаються до Головного управління Державної міграційної служби в Харківській області, - вклейка фотографій в паспорта, а також оформлення закордонних паспортів. Про це 6 серпня в ході прес-конференції в прес-центрі ХОДА повідомила заступник начальника ГУ ДМС України в Харківській області Олена Чирик. «На сьогоднішній день вклеєно 335 фотографій. У зв'язку з оформленням закордонного паспорта звернулися 103 громадянина, внутрішнього паспорта - 54 людини», - розповіла Олена Чирик.

За її словами, у зв'язку з втратою паспорта в терцентри міграційної служби звернулися 28 громадян з Донецької та Луганської областей, проїзний документ дитини оформила одна людина.

Також Олена Чирик зазначила, що переселенців з АРК, Донецької та Луганської областей в територіальних центрах Харківської області приймають в особливому порядку. «Вони не стоять у черзі, їм допомагають безкоштовно оформити пакет документів, і ці документи знаходяться під особливим контролем», - підкреслила вона.