Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків робить все можливе для надання допомоги переселенцям. Олександр Волобуєв

Харків робить все можливе для надання допомоги переселенцям. Олександр Волобуєв

На сьогоднішній день в Харківський регіональний Міжвідомчий координаційний штаб з надання допомоги переселенцям із зони АТО звернулося близько 35 тисяч осіб. З них трохи більше 34 тисяч - жителі Донецької і Луганської областей, 739 осіб - жителі АР Крим. Про це 6 серпня в ході прес-конференції в прес-центрі ХОДА повідомив начальник регіонального штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО, перший заступник начальника ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв. За його даними, в реєстраційну єдину базу внесено 25 тис. 29 чоловік. Із загальної кількості прибулих в Харківську область в будинках для тимчасового проживання були розселені 10 тис.268 осіб.

«Основне навантаження, звичайно ж, випало на прикордонні райони з Донбасом. Це Борівський, Куп'янський, Барвінківський, Ізюмський райони. У кожному з цих районів оселилося більше тисячі переселенців. Найменше людей, які прибули з окупованих територій, в Кегичівському та Зачепилівському районах, поки що там є вільні місця для переселенців», - підкреслив Олександр Волобуєв.

Він додав, що решта переселенців розмістилися самостійно у родичів, близьких і знайомих. Назад до себе додому виїхало вже 1 тис. 349 чоловік.

Також начальник регіонального штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО зазначив, що більше 1,5 тис. переселенців в Харкові отримали психологічну допомогу, а 8,5 тис. осіб - медичну допомогу. Крім того, сім'ям, які приїхали із зони АТО, була надана гуманітарна допомога від Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України на загальну суму 330 тис.грн.

«На сьогоднішній день робота регіонального штабу і громадських приймалень в Харкові і районах області триває. Харків робить все можливе для надання допомоги переселенцям», - підкреслив Олександр Волобуєв.