Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Георгієвський озвучив проблемні питання, пов'язані з наданням допомоги переселенцям із зони АТО

Юрій Георгієвський озвучив проблемні питання, пов'язані з наданням допомоги переселенцям із зони АТО

5 серпня відбулося засідання Міжвідомчого штабу з питань, пов'язаних із соціальним захистом громадян України, які переміщаються з тимчасово окупованої території і районів проведення антитерористичної операції, під керівництвом віце-прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана в режимі селекторної наради. Керівник державної служби з надзвичайних ситуацій України Сергій Бочковський зазначив належний рівень роботи Харківського Регіонального штабу в напрямі надання комплексної допомоги переселенцям із зони АТО.

Під час засідання заступник голови Харківської обласної державної адміністрації - заступник голови Регіонального штабу - Юрій Георгієвський озвучив проблемні питання, у тому числі, пов'язані з відсутністю вільного житла для тимчасового розміщення громадян, що прибувають із зони АТО.

"Кожен день в нашу область прибуває все більша кількість громадян із зони АТО. Якщо в кінці червня в обласну базу було внесено 4 тисячі 893 людини, то сьогодні - це вже 34 тисячі 786 людей. З них розселені 10 тисяч 268 осіб. У зв'язку з відкриттям коридорів найближчим часом ця цифра продовжить своє зростання. Крім того, ще одна з проблем – це відсутність додаткового фінансування для лікування хронічно хворих, які поповнюють ряди обласних лікарень. На сьогодні для лікування громадян, які приїхали із зони АТО, використовуються кошти обласного бюджету. І сьогодні ми відчуваємо необхідність в додатковому фінансуванні", - зазначив Юрій Георгієвський.

В свою чергу, представники Міністерства охорони здоров'я взяли до відома цю інформацію і пообіцяли розглянути це питання і по можливості допомогти.

Також за підсумками засідання було дано доручення про проведення нарад Регіональними штабами за участю керівництва обласних державних адміністрацій про підготовку об'єктів, в яких розміщені переселенці, до роботи в осінньо-зимовий період.