Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина та Львівщина шукають нові форми співробітництва

Харківщина та Львівщина шукають нові форми співробітництва

Співпрацю Львівщини та Харківщини у сфері туризму обговорили 2 серпня під час круглого столу «Єдина країна». Зокрема, під головуванням в.о. заступника голови Харківської ОДА Івана Варченка та Львівського міського голови Андрія Садового обговорювалися перспективи співробітництва областей, а також можливості переймання досвіду. Про те, як Львів за короткий термін вдалось перетворити в один з туристичних центрів України, розповів заступник міського голови Львова Олег Березюк. «Для нас туризм є індустрією, як для Харкова «Турбоатом». Коли в 2006 році ми починали розвивати туризм, у нас за рік не було і 200 тисяч туристів, у минулому ж році – мільйон сімсот тисяч туристів. Зараз навколо площі Ринок утворилося не менше 10 тисяч робочих місць. А це – як маленький завод», – відмітив Олег Березюк.

 Гальмує ж розвиток туризму не тільки відсутність функціональних комунікацій, а саме транспортного з'єднання міст, а й інформаційний туристичний вакуум. «У нас немає інформації один про одного, цим користуються наші вороги, тому нам потрібно співробітництво. Наша пропозиція – разом брати участь у міжнародних виставках, разом проводити форуми, щоб краще зрозуміти один одного», – додав віце-мер Львова.

Зацікавлені в більш дієвій формі взаємодії і представники туристичної галузі Харківщини. Найбільше туристичні агенції, готельєрів та представників велосипедного, екстремального і спелеологічного туризму цікавлять питання посилення співробітництва між двома регіонами. Безумовно, погоджуються вони, Харківщині потрібен львівський турист.

Представники Харківської облдержадміністрації зазначають, що у двох міст є величезні перспективи в плані розвитку туризму. «Наші міста схожі не тільки тим, що ми разом приймали Євро-2012, не тільки тим, що у важкі часи і Львів, і Харків був столицею України, а й тим, що у нас є величезні перспективи в плані розвитку туризму», – повідомив Іван Варченко.

Найближчим часом співпраця між двома регіонами в сфері туризму буде посилена, зазначили посадовці.