Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громадяни України стали більше всиновлювати дітей

Громадяни України стали більше всиновлювати дітей

На 30 усиновлених за рік дітей з чотирьох будинків дитини в Харківській області припадає 3-4 усиновлення за кордон. Про це розповіла головний спеціаліст Департаменту охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації Світлана Ковальова під час зустрічі з усиновителями - громадянами США, які сім років тому прийняли в свою родину трирічного Олексія з Харківського обласного будинку дитини №2 і тепер привезли сина показати його перший будинок. 

«Я бувала в Україні в дев'яностих роках, - розповідає нова мама Олексія Сьюзен Кіблер, - я і в Росії працювала з нерухомістю, але тягне мене в Україну, тут люди добрі і теплі».

Головний лікар Харківського обласного будинку дитини №2 Олена Чистиліна добре пам'ятає, як Сьюзен і Стівен приїхали знайомитися з дитиною і як малюк відразу ж, в перший день, назвав їх мамою і татом.

«Наших дітей ми практично не переводимо в інші інтернатні заклади, майже всі діти йдуть на усиновлення від нуля до чотирьох років життя, - стверджує Світлана Ковальова - у Харківській області немає черги на усиновлення».

Сам Олексій (зараз його називають Алекс) мало що пам'ятає зі свого українського дитинства, але невеликий пінгвін, подарований при прощанні з будинком дитини, - до сих пір його улюблена іграшка. Педагоги й лікарі, які зустріли родину Кіблер, впевнені: дитині добре з новими батьками. Тим більше, що Стівен і Сьюзен стараються, щоб він не забував своє коріння - він буває в літньому таборі, де відпочивають усиновлені з України діти, разом з батьками стежить за подіями в Україні, в будинку люблять борщ і вареники, і хворіє Алекс за «Металіст». 

Теги