Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Електроважмаш» завершив черговий етап виготовлення турбогенератора для Екібастузської ГРЕС-1

«Електроважмаш» завершив черговий етап виготовлення турбогенератора для Екібастузської ГРЕС-1

Державне підприємство завод «Електроважмаш» продовжує виготовлення турбогенератора ТГВ-550-2МУ3 для Екібастузської ГРЕС-1 (Казахстан). Завершена механічна обробка корпусу статора та розпочато шихтовку. 

Контракт на виконання робіт був підписаний у грудні 2012 року. Повністю відвантажити готову продукцію підприємство планує в травні 2015 року.

«Виробництво турбогенератора для Екібастузської ГРЕС ведеться в плановому режимі. Ми витримуємо повною мірою контрактні терміни, тому цей етап роботи також був завершений вчасно. Дане замовлення - черговий крок до освоєння ринку Казахстану», - зазначив директор ДП завод «Електроважмаш» Володимир Глушаков. 

Екібастузька ГРЕС-1 - найбільша в Казахстані теплова електростанція конденсаційного типу, що здійснює виробництво і розподіл електроенергії. Її встановлена потужність 4000 МВт. Зараз на станції вже працюють 2 турбогенератора ТГВ-500, вироблених «Електроважмашем» раніше. 

Довідка. Державне підприємство завод «Електроважмаш» спеціалізується на розробці і випуску потужних гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників, водяних насосів зрошувальних каналів, тягового електрообладнання для залізничного та міського транспорту.

ДП завод «Електроважмаш» поставляє продукцію в Росію, Індію, Казахстан, Панаму, Мексику та інші країни по всьому світу.