Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Військові медики з Королівства Нідерландів ознайомилися з роботою Ізюмської центральної міської лікарні

Військові медики з Королівства Нідерландів ознайомилися з роботою Ізюмської центральної міської лікарні

Група військових медиків з Королівства Нідерландів здійснила поїздку до Ізюма та Донецької області для координації дій з Ізюмською центральною міською лікарнею та штабом АТО у зв'язку з роботою на місці катастрофи літака «Боїнг 777-200». Іноземних фахівців у поїздці супроводжував голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, а також керівники структурних підрозділів ХОДА - директор Департаменту охорони здоров'я Олександр Галацан і директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Віктор Коваленко. 

«Ми відвідали Ізюмську міську лікарню з метою ознайомлення і навіть інспектування на предмет можливості її участі у наданні медичної допомоги, в тому числі хірургічної, травматологічної та іншої, голландським колегам, які в подальшому планують працювати на місці катастрофи «Боїнга 777-200». За попередніми відгуками колег з Голландії, враження у них позитивне, чим ми, звичайно, задоволені», - розповів Олександр Галацан.

Довідка: Ізюмська центральна міська лікарня розрахована більш ніж на 200 ліжок. Вона представлена ​​всіма необхідними профілями на рівні районної лікарні. Є сучасний операційний блок, реанімація. Операційна обладнана за останнім словом техніки, згідно з європейськими вимогами - дихальним обладнанням, системою очищення та знезараження повітря, всіма необхідними пристроями для проведення безпечних операцій, в тому числі дефібрилятором, електровідсмоктувачем, коагулятором і багатьом іншим, що необхідно для сучасної і якісної роботи хірурга.