Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Святкові заходи щодо відзначення 23-ї річниці незалежності України повинні стати важливим чинником патріотичного виховання

Святкові заходи щодо відзначення 23-ї річниці незалежності України повинні стати важливим чинником патріотичного виховання

На виконання Указу Президента України від 21 липня 2014 року № 608/2014 «Про відзначення 23-ї річниці незалежності України» та відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 27 липня 2014 р. № 99-р «Про затвердження плану заходів з підготовки та відзначення у 2014 році 23-ї річниці незалежності України», з метою формування національної свідомості, патріотизму, відчуття гордості і відповідальності за долю своєї держави, прищеплення поваги до державних символів, прав і свобод громадянина України рекомендовано в м. Харкові, районах області, містах обласного значення провести урочисті та святкові заходи, присвячені цій визначній події. Про це під час обласної селекторної наради з порядком денним: «Про стан підготовки до відзначення Дня незалежності України» розповів директор масових комунікацій ХОДА Євген Ярошенко.

«Святкові заходи щодо відзначення 23-ї річниці незалежності України повинні стати знаменною подією в житті кожної людини і важливим чинником громадянського, патріотичного виховання. Змістовне наповнення свят має дати мешканцям можливість духовного піднесення, зміцнення громадянської позиції, відчуття гордості за свою державу та поваги до державних символів», - повідомив Євген Ярошенко. 

Окрім того, він зазначив, що майже всі святкові заходи в цьому році в Харкові та області виконавча влада змушена проводити з огляду на питання забезпечення безпеки громадян під час проведення масових заходів.

«Ви прекрасно розумієте, що це зумовлено суспільно-політичною ситуацією в країні та області і наближенням Харківської області до зони проведення Антитерористичної операції. Не винятком буде і відзначення 23 серпня - Дня Державного прапора України та 24 серпня - Дня Незалежності України. Нагадаю, що харків’яни 23 серпня також відзначатимуть 71-річницю визволення міста від нацистських загарбників та День міста. Тому першочергове прохання, насамперед, до силових та правоохоронних структур - приділити максимальну увагу питанням безпеки проведення масових заходів під час святкування найвизначнішого з державних свят країни. Безпека - найголовніший чинник сьогодення», - розповів Євген Ярошенко.