Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Значимий фактор скорочення злочинності серед неповнолітніх - створення умов для активного та цікавого дозвілля школярів та молоді

Значимий фактор скорочення злочинності серед неповнолітніх - створення умов для активного та цікавого дозвілля школярів та молоді

Про це під час міжвідомчої наради керівників державних та правоохоронних органів Харківської області з питань дотримання законодавства у сфері запобігання правопорушень, злочинності серед неповнолітніх, захисту прав і свобод дітей зазначив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський. 

Під час наради були представлені доповіді про проведену роботу в цьому напрямку профільними Департаментами обласної державної адміністрації, відділом кримінальної міліції у справах дітей МВС України в Харківській області, управлінням Державної пенітенціарної служби України в Харківській області, обласною прокуратурою.

«Загальна кількість неповнолітніх, які вчинили кримінальні злочини, по Харківській області за останній рік зменшилася на 18,6%. Паралельно зафіксована тенденція зростання охоплення дітей в області різними формами позашкільної освіти. Враховуючи наявність зв'язку між даними показниками, робота в напрямку удосконалення позашкільної освіти на території області була, є і буде одним із пріоритетів у роботі обласної державної адміністрації», - підкреслив Юрій Георгієвський. 

За підсумками наради було ухвалено рішення про проведення практичних занять - бінарних уроків у закладах освіти області за участю правоохоронних органів. Також було відзначено необхідність посилення роботи щодо своєчасного виявлення дітей з групи ризику, інтенсифікації роботи з проведення рейдів, а також введення практики участі у проведенні батьківських зборів у навчальних закладах області представників кримінальної міліції у справах дітей МВС України в Харківській області.