Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У регіоні за різними видами допомоги звернулося близько 30 тисяч переселенців

У регіоні за різними видами допомоги звернулося близько 30 тисяч переселенців

У своєму виступі під час засідання колегії ХОДА перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Райнін зазначив проведену в області роботу з переселенцями з АР Крим, м. Севастополь, Донецької та Луганської областей. «Харківська область прийняла на себе основний потік переселенців. Тільки офіційно за різними видами допомоги звернулися близько 30 тисяч осіб. Всі, хто звернувся, отримали необхідну допомогу. Зокрема, близько 10 тисяч осіб отримали допомогу в розселенні, майже 9-ти тисячам пенсіонерів забезпечено виплату пенсій, 5000 осіб отримали медичну допомогу, в тому числі, практично дві тисячі дітей. Понад 7 тисяч випускників пройшли зовнішнє незалежне оцінювання», - сказав Ігор Райнін. 

Він також зазначив, що в цій роботі керівництво області зіткнулося з масою питань, основними з яких є відсутність єдиної реєстраційної бази і закріпленого фінансування.

«Проте нам вдалося створити дієву систему соціальної допомоги потерпілим із залученням всіх резервів, можливостей і мобілізацією роботи волонтерських організацій», - підкреслив Ігор Райнін.