Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сферу фізичної культури та спорту планують реформувати

Сферу фізичної культури та спорту планують реформувати

24 липня відбулася експертна он-лайн зустріч Міністерства молоді та спорту України з керівництвом та представниками галузі фізкультури та спорту Харківської, Одеської, Дніпропетровської та Львівської областей. В обговоренні головних питань щодо стану фізичної культури та спорту в країні прийняли участь заступники міністра молоді та спорту України Ніна Уманець та Олена Підгрушна.

Харківщину під час відео-конференції представляв заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Сергій Христоєв, а також керівництво і представники харківських ДЮСШ, ШВСМ, обласних спортивних федерацій та громадських організацій, які тісно співпрацюють зі спортом та фізичним вихованням населення.

Основне питання, яке було озвучене Міністерством – реформування сфери фізичної культури та спорту. Міністерство вже подало певні пропозиції Уряду, щодо прийняття цих реформ.

За словами Ніни Уманець, в першу чергу реформуванню підлягає робота дитячо-юнацьких спортивних шкіл, співпраця с громадськими організаціями з питань молодіжної політики, та удосконалення нормативно-правової бази.

«Ми сьогодні йдемо до Європи, тому повинні проаналізувати ту нормативну базу, згідно якої у нас в Україні відбувається діяльність сфери фізичної культури та спорту. Ми маємо взяти все краще, що є у нас і той кращий європейський досвід, для того щоб створити нову нормативну-правову базу, і рухатися далі», - зазначила Ніна Уманець.

Також заступник міністра наголосила на тому, що кожна область, та кожне фізкультурно-спортивне товариство України повинні переглянути кількість упорядкованих їм ДЮСШ, та якщо в одному районному центрі їх дві та більше, що підпорядковані різним відомствам, проаналізувати їх роботу, та зробити висновок, чи потрібно утримувати відразу дві школи, чи практичніше їх об’єднати.

Також Міністерство веде роботу, що до переведення всіх ДЮСШ України, які зараз підпорядковані різним відомствам, під керівництво відповідним спортивним структурним підрозділам в обласних держадміністраціях.
 

Теги