Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині обговорили напрямки співпраці та координації зусиль з питань вирішення проблем ромів з Донецької та Луганської областей

На Харківщині обговорили напрямки співпраці та координації зусиль з питань вирішення проблем ромів з Донецької та Луганської областей

22 липня в Харкові, за ініціативи громадського об’єднання «Ромен», відбувся «круглий стіл» щодо нагальних проблем ромів, які були вимушені переселитися до Харківської області з Донецької та Луганської областей. У заході взяли участь представники громадських об’єднань, волонтери, що надають допомогу вимушеним переселенцям, представники Департаментів соціального захисту, освіти, охорони здоров’я, масових комунікацій облдержадміністрації та міськвиконкому м. Харкова, керівник програми для ромів Міжнародного фонду «Відродження», представники ОБСЄ та ООН, які моніторять суспільно-політичну і соціально-економічну ситуацію в Україні та Харківській області.

Учасники круглого столу проаналізували весь комплекс проблем, з якими зіткнулися представники ромської національності під час вимушеного переселення до Харківської області. Фахівці надали змістовні консультації з питань соціального захисту, влаштування дітей в позашкільні та освітні заклади, надання медичної допомоги, пошуку роботи.

Під час зустрічі між усіма її учасниками було обговорено напрямки подальшої співпраці та координації зусиль з питань вирішення проблем ромів, що вимушено переселилися до Харківської області.

Теги