Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута зустрівся з представниками Європарламенту

Ігор Балута зустрівся з представниками Європарламенту

Відбулася зустріч керівництва Харківської області з представниками Європарламенту - співголовою політичної групи «Зелені/Європейський вільний альянс» Ребеккою Хармс, співробітником Фракції Зелених Паоло Бергамаші, керівником представництва Фонду Генріха Бьолля в Україні Кирило Савіним.

 У зустрічі взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Юлія Світлична.

Ігор Балута привітав гостей і запевнив їх, що незважаючи на складну суспільно-політичну ситуацію в сусідніх Донецькій та Луганській областях, в Харківському регіоні ситуація залишається стабільною. «Ми повністю впоралися з тим потоком переселенців, з яким нам довелося зіткнутися. А це близько 30 тисяч людей. Невелика частина людей - близько 650 осіб - уже поїхали. В основному, це жителі Слов'янська», - зазначив Ігор Балута.

У свою чергу, Ребекка Хармс подякувала за можливість зустрітися, зазначивши, що взимку багато разів була в Україні, зокрема в Києві. «Для мене дуже важливо саме зараз побувати в Харкові, щоб розуміти, що відбувається в регіонах. Також важливо, щоб реформи в Україні торкнулися всіх областей, а не тільки Києва», - зазначила вона, додавши, що в багатьох країнах є проблема взаємовідносин центру і регіонів, проте всі конфлікти мають вирішуватися за допомогою діалогу.