Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові понад 7 тисяч абітурієнтів з Луганської і Донецької областей пройшли додаткову сесію ЗНО

У Харкові понад 7 тисяч абітурієнтів з Луганської і Донецької областей пройшли додаткову сесію ЗНО

Про це під час прес-конференції розповів директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. З 1 по 15 липня 2014 року у Харкові було проведено додаткову сесію ЗНО. Для її проходження у Харківській області зареєструвалися 7744 абітурієнтів, з яких 68 - місцеві мешканці, 5 – АР Крим, 4100 - жителі Луганської і 3600 - Донецької областей. Проведення додаткової сесії збільшило кількість пунктів тестування на 38% у порівнянні з основною сесією.

«Це було серйозне випробування всієї нашої системи на міцність. Але спасибі людям за підтримку, спасибі обласній державній адміністрації, Департаменту науки і освіти. Наведу один приклад, коли 4 липня нам треба було провести ЗНО з української мови і літератури і треба було посадити за парти 7 800 абітурієнтів, у нас не вистачало біля 600 старших інструкторів по м. Харкову. Ми звернулись до керівників міст Лозова і Куп’янськ та адміністрацій Красноградського і Балаклійського районів з проханням допомогти привести цих людей і отримали підтримку. Всі ці люди були доставлені у Харків за рахунок місцевої влади, і це дало нам змогу успішно провести тестування», – сказав Олександр Сидоренко.

Довідка. Для проведення додаткової сесії у Харкові було організовано 40 пунктів тестування (22 - на базі вишів, 11 - загальноосвітніх закладів, 7 - на базі установ виконання покарань). До роботи у якості персоналу було залучено 1411 осіб, у тому числі із міст Лозова, Куп’янськ, Балаклійського та Красноградського районів.