Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині триває прийом документів до вищих навчальних закладів

На Харківщині триває прийом документів до вищих навчальних закладів

Про це сьогодні під час прес-конференції на тему: «Підсумки проведення ЗНО для абітурієнтів із Донецької та Луганської областей. Вступна кампанія 2014 року» розповів директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев. За його словами, відповідно до умов прийому до вищих навчальних закладів, які було затверджено Міністерством освіти і науки, з 11 липня почалася вступна кампанія у вищі навчальні заклади області. На сьогодні подано заяв від 81259 абітурієнтів, з них 8200 абітурієнтів подали свої оригінали. «Приймальні комісії 86 вищих навчальних закладів приймають сьогодні заяви від вступників. Це 31 вищий навчальний заклад III-IV рівня акредитації, 44 – I-II рівня акредитації та 11 вищих навчальних закладів приватної форми власності. Прийом документів ведеться за 370 напрямами підготовки та 187 спеціальностями», - повідомив Анатолій Бабічев.

Також він зазначив, що прийом документів від абітурієнтів, які вступають на денну форму навчання на основі повної середньої загальної освіти, відбувається до 12:00 1 серпня. Для тих абітурієнтів, які мають складати вступний творчий іспит, прийом документів завершиться о 18:00 24 липня. Зарахування вступників на денну форму навчання на основі базової повної середньої освіти за державним замовленням повинно завершитися не пізніше 15:00 11 серпня, а за рахунок фізичних та юридичних осіб, які будуть навчатися за контрактом - не пізніше 18 серпня. 

Окрім того, він додав, що у Харківській області працює консультативний телефон оперативного регіонального штабу «Вступна кампанія 2014 року», за яким може звернутися кожен бажаючий та отримати кваліфіковану відповідь на запитання щодо вступу та прийому документів до вищих навчальних закладів. Номер телефону: 705-03-04.