Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ЗНО на території Харківської області було виконано в повному обсязі та відповідності до нормативно-правової бази

ЗНО на території Харківської області було виконано в повному обсязі та відповідності до нормативно-правової бази

Зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень осіб, що виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України у 2014 році, на території Харківської області було виконано в повному обсязі та відповідності за нормативно-правовою базою. Про це сьогодні на прес-конференції з підведення підсумків проведення ЗНО розказав директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. За його словами, за даними соціологічних досліджень, протягом 7 років ЗНО вже завоювало у суспільстві авторитет об’єктивної, прозорої, чесної процедури, якій можна довіряти.

«В минулому році рівень довіри складав 66%. Все це досягається трудом людей, чіткою регламентацією процедури. Цього року нам не так просто було його проводити, довелося докласти зусиль, особливо додаткову сесію для абітурієнтів Донецької та Луганської областей. Ми зуміли забезпечити всю процедуру у повній відповідності з вимогами. Це було результатом спільних зусиль великої кількості людей та організацій, в першу чергу я б відзначив Департамент науки і освіти ХОДА. З року в рік нам вдається уникати будь-яких катаклізмів. Ми практично не маємо нарікань на об’єктивність проведення процедури», – сказав Олександр Сидоренко 

Довідка. Всього для проходження ЗНО -2014 на тестування зареєструвалися 35 377 осіб, з них 16 736 осіб у Харківській області. 80 % з них – випускники 2014 року, 27% - минулих років.