Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина поділилася досвідом роботи з надання комплексної допомоги вимушеним переселенцям

Харківщина поділилася досвідом роботи з надання комплексної допомоги вимушеним переселенцям

 У Клубі Секретаріату Кабінету Міністрів України відбувся Всеукраїнський круглий стіл за участю представників громадських організацій, ООН та органів влади різних рівнів. Предметом обговорення стало питання налагодження взаємодії роботи органів влади та представників третього сектору у вирішенні проблем переселенців з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. У роботі круглого столу взяли участь перший заступник Глави Адміністрації Президента України Г.Г. Зубко, Уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту у Донецькій і Луганській областях І.В. Геращенко, волонтер Майдану Р.С. Лижичко, регіональний представник Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Олдріх Андрісек, заступник голови Харківської ОДА Юрій Георгієвський.

Юрій Георгієвський ознайомив учасників заходу з досвідом роботи щодо надання комплексної допомоги вимушеним переселенцям, проведеної на Харківщині.

Учасники круглого столу розробили рекомендації Кабінету Міністрів України та обласним державним адміністраціям щодо проведення системної роботи по наданню допомоги вимушеним переселенцям та обмінялися досвідом щодо проведеної роботи. Пропозицією щодо налагодження взаємодії між владою та громадою була ініціатива консолідації представників громадськості у єдиний центр та призначення координаторів у роботі з обласними державними адміністраціями для удосконалення комунікації між владою та громадою.