Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області привітали переможців конкурсу «Охорона праці очима дітей»

У Харківській області привітали переможців конкурсу «Охорона праці очима дітей»

У Харківському міському дельфінарії «Немо» в рамках проведення заключного етапу Всесвітнього дня охорони праці в 2014 році відбулася церемонія нагородження переможців обласного конкурсу малюнків «Охорона праці очима дітей».  У заході взяли участь перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін, в.о. начальника територіального управління Держгірпромнагляду в Харківській області Юрій Олійник. 

Ігор Райнін підкреслив важливість довгострокової соціальної політики, спрямованої на виховання громадян України, які будуть відповідально відноситися до збереження свого життя і здоров'я, в тому числі і при виконанні виробничих робіт. Саме тому, за його словами, Харківська обласна адміністрація вважає за необхідне залучити в цю сферу підростаюче покоління, яке завтра займе робочі місця своїх батьків. 

«Дорогі діти, сьогодні ви отримаєте нагороди за участь у конкурсі. Ваші малюнки були визнані кращими серед великої кількості учасників. Але питання навіть не в тому, чиї малюнки краще. Ви всі молодці! Головне те, що ви в такому юному віці проявляєте інтерес до тієї проблеми, яка у вашому житті буде супроводжувати вас весь час. Багато дорослих позаздрили б вам, тому, як ви бачите життя, тому, як ви хочете розвиватися і тому розумінню важливості вашого здоров'я і вашої подальшої долі. Тому сьогоднішній день для вас буде яскравим і барвистим, а ми для цього зробимо все можливе», - сказав перший заступник голови ХОДА. 

Ігор Райнін разом з Юрієм Олійником вручили переможцям Грамоти та подарунки. Після чого для дітей відбулася святкова шоу-програма з дельфінами.

Довідка. У поточному році Всесвітній день охорони праці за рекомендацією Міжнародної організації праці проводиться під девізом «Безпека праці та здоров'я під час використання хімічних речовин на виробництві».
Актуальність тематики обумовлена тим, що хімічні речовини та їх складові сьогодні присутні у повсякденному житті кожної людини як на виробництві, так і в побуті. За оцінками Міжнародної організації праці щодня на робочому місці гине 5-6 тисяч чоловік, сумарно складаючи за рік понад 2 мільйони травм, з яких близько 350 тисяч із смертельним результатом.