Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрився візовий центр республіки Угорщина

У Харкові відкрився візовий центр республіки Угорщина

Відбулося урочисте відкриття візового центру республіки Угорщина. Участь у заході взяли директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Віктор Коваленко, директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Юлія Світлична, Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні пан Міхаль Баєр, представники компанії VFS Global. За словами посла республіки Угорщина в Україні, за останні кілька років кількість заявок від громадян України на отримання угорських віз значно зросла.

«Угорські візи дуже затребувані. У 2010 році було відкрито близько 40 тисяч віз, в 2013 році їх кількість перевищила 80 тисяч. Це показує рівень інтересу українських студентів, бізнесменів і туристів до Угорщини», - розповів Міхаль Баєр.

У свою чергу консул Угорщини Рєка Домонкош-Дюге зазначила, що документи на отримання угорської візи можна буде подавати вже з завтрашнього дня. Серед документів необхідно мати підтвердження проживання в Угорщині (бронювання готелю або запрошення), медичну страховку, яка є дійсною на території Європейського Союзу, довідку про підтвердження доходів, одну фотографію, дійсний закордонний паспорт і ксерокопію українського паспорту.

Візи видаватимуться протягом 10 днів. Вартість візи становить 35 євро, 20 євро необхідно заплатити за послуги центру.

Нагадаємо, що візовий центр розташований за адресою Червоношкільна набережна, 18-а.