Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Військово-медичний клінічний центр Північного регіону отримав від благодійного фонду «Мир і порядок» хірургічне обладнання на сумму 300 тис. грн

Військово-медичний клінічний центр Північного регіону отримав від благодійного фонду «Мир і порядок» хірургічне обладнання на сумму 300 тис. грн

Військово-медичний клінічний центр Північного регіону (м. Харків) отримав першу партію медичного устаткування від благодійного фонду “Мир і порядок”: 4 електрокоагулятори “Надія”, 4 апарати для сшивання, 1 інфузомат, 5 хірургійних відсмоктувачів та, чи не найголовніше, — комплекс “Страйкер” для проведення ортопедичних операцій. Про це повідомили в прес-службі БФ «Мир і порядок».  

Лікарі військового клінічного центру кажуть, що оперувати за допомогою “Страйкера” після того обладнання, яке у них було, — це як пересісти зі старого коня на новий автомобіль. Новий інструментар дає травматологові можливість великого спектру маніпуляцій під час операцій, у тому числі дозволяє швидко зупинити кровотечу дрібних судин. Як розповів ведучий травматолог клініки, полковник медичної служби Олександр Бородай, “Страйкер” незамінний для травматології: як для надання першої допомоги, травматологічних операцій, так і для подальшої реабілітації пацієнтів. Час, потрібний на операцію за допомогою “Страйкера”, приблизно на третину менший, ніж час операції на старому обладнанні.

Вищий рівень хірургічної допомоги забезпечить і інше передане клініці обладнання. Чи не найголовніше в новій медтехніці — зменшення крововтрат, що дуже важливо для поранених бійців. Швидко зупинити кровотечу дають можливість електрокоагулятори, вони ж використовуються для термічної обробки ран та як “скальпелі з функцією припікання”. Меншу крововтрату забезпечують і апарати для сшивання. А інфузомат забезпечує ідеальну точність введення складних препаратів. 

За словами полковника медичної служби Олександра Бородая, нове обладнання суттєво прискорить час одужання поранених та полегшить роботу медиків.

Нагадаємо, що минулого тижня БФ “Мир і порядок” передав військово-медичній клініці 20 функціональних ліжок та 4 каталки для поранених.