Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 1 липня 2014 року тарифи на послуги теплопостачання для населення області встановлені по теплопостачальним підприємствам

З 1 липня 2014 року тарифи на послуги теплопостачання для населення області встановлені по теплопостачальним підприємствам

Про це в ході «Прямої телефонної лінії» в газеті «Вечірній Харків» повідомив директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Роман Грива. За його словами, до 1 липня 2014 року тарифи на послуги теплопостачання для населення встановлювалися окремо для кожного населеного пункту. Зараз вони встановлені по теплопостачальним підприємствам. Так, тариф за 1 Гкал теплової енергії ПрАТ «Теплоенергетичний центр Роганського промвузла» становитиме 316,39 грн., а КП Теплові мережі Харківського району - 591,24 грн.

Гаряча вода подається населенню тільки в Харкові. Тарифи за 1 кубометр гарячої води по КП «Харківські теплові мережі» становить 23,15 грн. (за наявності сушки для рушників) і 21,44 грн. (за їх відсутності); по ПрАТ «Теплоенергетичний центр Роганського промвузла» - відповідно 20,21 грн і 18,75 грн.

«Досить широкий діапазон тарифів на комунальні послуги обумовлений декількома факторами: обсягом реалізації послуг (чим він більший, тим менше розмір тарифу); рівнем енергоємності встановленого обладнання; ступенем зношеності мереж та обладнання (що впливає на експлуатаційні витрати);  особливості технологічного процесу виробництва і надання послуг кожної конкретної організації», - сказав Роман Грива.

Він також зазначив, що у зв'язку із зростанням цін на енергоресурси і збільшенням тарифів на комунальні послуги Кабінетом Міністрів прийнято Постанову від 05.04.2014 № 83 «Про посилення соціального захисту населення в умовах збільшення цін і тарифів на комунальні послуги», яка передбачає компенсацію суми збільшення для населення. Також продовжує діяти система надання субсидій.