Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські лучники підтвердили свій високий клас на Чемпіонаті України

Харківські лучники підтвердили свій високий клас на Чемпіонаті України

З 27 червня по 3 липня 2014 року у Львові відбувся чемпіонат України зі стрільби з луку, на якому харківські спортсмени завоювали три золоті медалі. За підсумками змагань, участь в яких взяли найкращі лучники з 9 областей та міста Києва, харків’яни здобули три золоті, одну срібну та одну бронзову медалі серед дорослих, срібло і дві бронзи в змаганнях серед юніорів. 

В особистих змаганнях серед чоловіків чемпіоном України 2014 року став Віктор Рубан, який у фіналі був влучнішим за свого суперника з Львівської області Маркіяна Івашко. Золото харківським лучникам дісталося і у особистих змаганнях серед жінок. Найкраще себе проявила Тетяна Бережна, перемігши у фіналі суперницю з Херсонської області Анастасію Павлову. 

Ще одне золото спортсмени Харківської області здобули в міксті. Віктор Рубан та Вікторія Коваль перемогли у фіналі дует з Чернівецької області.

У командній боротьбі серед чоловіків Віктор Рубан, Олександр Сердюк та Антон Ладіков посіли третє місце, поступившись першими двома командам Львівської та Чернівецької області.

В командних змаганнях серед жінок Вікторія Коваль, Дар’я Павліченко та Ніна Мильченко здобули срібну нагороду. У фіналі харків’янки поступилися команді Львівської області.

В загальнокомандному заліку серед дорослих харківські спортсмени зайняли друге місце поступившись лише господарям змагань – львів’янам.

Також доволі успішно виступили і харківські юніори, які здобули срібло та дві бронзи і посіли третє місце в загальнокомандному заліку.

Срібло харківські лучники завоювали в командній боротьбі серед юніорів. Призерами чемпіонату стали Марк Головко, Максим Колесник та Артем Мелєхов.

Крім того Марк Головко здобув бронзову медаль в особистих змаганнях серед юніорів.

Ще одну бронзу в медальний кошик збірної Харківської області поклали юніорки Анастасія Волобуєва, Катерина Мазорчук та Марина Кириченко, які стали третіми в командній боротьбі.

Варто зазначити, що чемпіонат України був відбірковим етапом для участі спортсменів на чемпіонаті Європи, який з 20 по 26 липня цього року відбудеться у Вірменії. 

Теги