Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області зареєстровано понад 14 тис. звернень від переселенців

У Харківській області зареєстровано понад 14 тис. звернень від переселенців

«На сьогоднішній момент ми маємо 14 291 офіційно зареєстрованих звернення від переселенців. 5065 людей вже розселені. 9226 змогли оселитися самостійно або за допомогою волонтерів. Це офіційна статистика. Але за нашими даними їх ще більше - близько 21 тис. осіб», - розповів в інтерв'ю інтернет-огляду «Главное» голова Харківської ОДА Ігор Балута. 

Він також зазначив, що переселенці з Донецької області намагаються недалеко їхати з своїх місць. Керівництво області всіляко підтримує їх бажання залишатися на Донбасі.

 «Я по два рази на тиждень буваю в Святогорську. Там зараз близько 26 тис. чоловік. З них 65% - жителі Слов'янська. До 10 жовтня ці люди ще можуть там перебувати. Далі в Святогорську може перебувати тільки 10 тисяч біженців, тому що інші приміщення просто не пристосовані для зимового часу. Ми будемо відправляти людей із зони АТО на захід країни. Зараз значну суму отримала від ООН Львівська область. Там готується велика кількість місць, де розміщуватимуться переселенці. Що стосується роботи обладміністрації, то зараз ми розселяємо переселенців на території Куп'янського, Ізюмського, Борівського, Богодухівського районів. На жаль, місто Харків в даному питанні сильно відстає. Ми зараз готуємо лист мерові, щоб він зі своїми службами активізував роботу», - підкреслив губернатор Харківщини.