Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міністр охорони здоров'я Олег Мусій передав гуманітарну допомогу Ізюмській центральній міській лікарні

Міністр охорони здоров'я Олег Мусій передав гуманітарну допомогу Ізюмській центральній міській лікарні

Сьогодні Харківську область з робочим візитом відвідав Міністр охорони здоров'я України Олег Мусій. Разом із заступником голови ХОДА Юрієм Георгієвським, директором Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександром Галацаном він відвідав Ізюмську центральну міську лікарню, де оглянув реанімаційне, хірургічне відділення, відділення анестезії та інтенсивної терапії. Міністр зустрівся з колективом лікарні, поцікавився потребами лікувального закладу, в тому числі забезпеченням лікарськими препаратами та медичним обладнанням.

Напередодні поїздки Міністру був переданий перелік необхідних препаратів і, як сказав Олег Мусій, дві третини зі списка він вже привіз. На протязі тижня буде доставлена ​​інша частина препаратів. В основному, це знеболюючі та седативні препарати. За словами Міністра, привезених лікарських засобів вистачить на 2-3 тижні.

Також в якості гуманітарної допомоги Олег Мусій від благодійників передав Ізюмській лікарні кардіограф і 2 апарати штучної вентиляції легенів. Ще один апарат штучної вентиляції легенів буде доставлений до лікарні завтра.

«На жаль, 80% бюджетних грошей, що виділяються на медицину, йде на виплату заробітної плати медпрацівників та утримання лікувальних установ. На закупівлю лікарських препаратів направляється всього 7-8%. Ізюмська лікарня працює практично в прифронтовій зоні, і в ній створено всі умови для надання реанімаційної допомоги. Подальшу допомогу поранені бійці отримують у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону та в інших лікувальних установах України», - сказав Міністр.