Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін: Стан ринку харчової солі знаходиться під повним контролем ОДА, а контракти на її постачання виконуються без збоїв і затримок

Ігор Райнін: Стан ринку харчової солі знаходиться під повним контролем ОДА, а контракти на її постачання виконуються без збоїв і затримок

За словами першого заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна за останні дні на продовольчому ринку відзначені випадки ажіотажного попиту на кухонну сіль, що викликано недостовірною інформацією окремих ЗМІ про призупинення роботи основного виробника солі в Україні - державного підприємства «Артемсіль». 

Першим заступником голови облдержадміністрації проведено переговори з керівництвом ДП «Артемсіль», в результаті яких була отримана інформація про те, що підприємство не припиняло свою діяльність і працює у звичайному режимі. Відвантаження солі даним державним підприємством здійснюється щодня, згідно із заявками в усі регіони України, в тому числі в Харківську область. Оптово-відпускні ціни на сіль не змінилися.

Крім того, облдержадміністрація проводить постійний моніторинг поставок солі в Харківську область, а також забезпеченість цим продуктом роздрібних торговельних мереж. За інформацією учасників ринку, відвантаження солі і поставка її в роздрібні торговельні мережі за цінами травня триває у штатному режимі.

24 червня у Департаменті економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації проведено нараду з керівниками торговельних мереж продовольчого профілю, на якій досягнута домовленість про неприпустимість підвищення ціни на сіль.

Керівництво обласної державної адміністрації поставило завдання районним державним адміністраціям, а також рекомендувала органам місцевого самоврядування, вжити заходів щодо запобігання ажіотажного попиту на сіль на підприємствах торгівлі і не допустити поширення недостовірної інформації про ДП «Артемсіль».

«Я звертаюся до всіх жителів Харківської області з проханням зберігати спокій і не створювати ажіотаж: стан ринку харчової солі знаходиться під повним контролем адміністрації, а контракти на її постачання виконуються без збоїв і затримок. Підстав для хвилювань немає і, найближчим часом, не передбачається!», - заявив Ігор Райнін.