Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

27 червня у Харкові відкриється фотовиставка Ферранте Ферранті «Пінзель та Європа епохи Бароко»

27 червня у Харкові відкриється фотовиставка Ферранте Ферранті «Пінзель та Європа епохи Бароко»

27 червня 2014 року о 17:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкриється фотовиставка Ферранте Ферранті (Франція) «Пінзель та Європа епохи Бароко». Французький фотограф, один із відомих у світі фахівців, що спеціалізується на мистецтві епохи бароко, вніс своє бачення у твори українського скульптора цієї епохи Іоанна Георгія Пінзеля. 

У 2011 році під час свого перебування у Львові Ферранте Ферранті був заворожений творами таємничого скульптора з Галичини Іоанна Пінзеля. Тоді він ще не знав, що роботи цього генія через рік будуть експонуватися у Парижі, в рамках ретроспективної виставки в Луврі. На початку 2013 року Ферранті, отримавши запрошення сфотографувати виставку, відкриває для себе хвилюючі твори – поєднання віртуозності, розкоші та трагічного запалу, які є невід’ємною частиною української художньої культури.

Виставка організована спільно з Посольством Франції в Україні (Французький інститут в Україні). Дана експозиція є частиною всеукраїнської акції, яка вже відбулася в декількох українських містах, в тому числі, у рідному місті скульптора - Львові. Експозиції фотографій Ферранте Ферранті та заходи, які відбуваються у рамках виставок, дають змогу привернути увагу до української культури, зокрема, у галузі мистецтва, та довести, що Україна – це країна, яка сповідує стародавню європейську культуру.

Фотовиставка буде експонуватися по 12 липня 2014 року. Вхід вільний!

Довідка. Ферранте Ферранті народився 13 січня 1960 року в Алжирі. Його мати – з Сардинії, а батько − сицилієць. Вивчав архітектуру в Тулузі, а потім – у Парижі, де й отримав у 1985 році диплом фахівця по спеціальності «Театр та сценографія епохи бароко». Фотограф-мандрівник вже понад тридцять років разом із Домінік Фернандез досліджує епоху бароко та різні прошарки цивілізації від Сирії до Болівії через Сицилію та Санкт-Петербург. В університеті м. Артуа Ферранте Ферранті викладав іспанську цивілізацію з 2005 по 2011 роки, а з 2009 року викладає щорічний курс лекцій на тему: «Італійське Відродження», «Бароко», «Середземномор'я», «Релігійні ордени», «Святині». Очолює майстерні фотографії у Франції та за кордоном (у Гватемалі в 2004 р., в Індонезії в 2009 р. та Сербії з 2010 р.).