Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області проводиться робота, спрямована на попередження диверсійних дій

У Харківській області проводиться робота, спрямована на попередження диверсійних дій

Під керівництвом першого заступника голови Харківської ОДА Ігоря Райніна відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У комісії взяли участь заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, начальник Управління служби безпеки України в Харківській області Олександр Пивовар, заступник начальника Головного управління МВС України в Харківській області Віталій Гузь, начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Павло Одарюк, керівники структурних підрозділів ОДА, а також голови районів та міст обласного значення Харківської області. 

Ігор Райнін зазначив, що позачергове засідання комісії з надзвичайних ситуацій відбулося за дорученням голови облдержадміністрації Ігоря Балути і носило попереджуючий характер. У ході заходу були обговорені питання, пов'язані з готовністю органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, сил і засобів цивільного захисту до функціонування в умовах ситуації, пов'язаної з подіями в Луганській і Донецькій областях.

«Ми вивчаємо, моніторимо ситуацію, яка відбувається в Донецькій і Луганській областях. Тому побудували свою роботу на випередження можливих диверсійних дій, які можуть бути вчинені щодо об'єктів життєзабезпечення нашого регіону. Засідали довго, тому що скрупульозно розглядали всі питання, вислухали абсолютно всіх голів районних державних адміністрацій, Службу безпеки України, Головне управління Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області, управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області, всі служби, які тим чи іншим чином задіяні в даній роботі. На сьогодні можу сказати, що всі необхідні дії з боку влади щодо недопущення подібних дій, будуть зроблені. Харків'янам абсолютно нема про що переживати. Головне зберігати спокій, уважність і не дозволити втягнути себе в дії провокаційного характеру. Дестабілізувати ситуацію в Харківській області не вийде», - сказав Ігор Райнін.