Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У непрості для України часи важливу роль у збереженні миру та стабільності країни відіграє релігія

У непрості для України часи важливу роль у збереженні миру та стабільності країни відіграє релігія

У Харкові за підтримки Українського єврейського комітету та Європейської ради релігійних лідерів відбулося засідання правління Міжнародного Київського міжконфесійного форуму. У заході взяли участь в.о. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Іван Варченко, директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА Євген Ярошенко, представники найбільших конфесій християнства, іудаїзму, ісламу і буддизму, а також вчені та політики з понад 20 країн світу. 

«Сьогодні кожен з нас по-новому усвідомив ціну миру, взаємоповаги та взаєморозуміння. Терористи на сході країни нерідко, на жаль, оперують до релігійних цінностей і традицій, і тому тут поле для більш активної діяльності святих отців в ім'я миру і стабільності в країні. Хотів би подякувати керівникам різних релігійних віросповідань, конфесій за підтримку України в непрості для неї часи», - підкреслив у своєму виступі Іван Варченко.

Мета зібрання - обговорити ситуацію в Україні, зрозуміти роль релігійних громад в цей кризовий час, а також застерегти нові виклики, що стоять як перед країною, так і перед українськими конфесіями.