Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року в Харківській області планують ввести в експлуатацію майже 400 тис. кв. м житла

Цього року в Харківській області планують ввести в експлуатацію майже 400 тис. кв. м житла

Про це в ході обласної селекторної наради розповів директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської ОДА Михайло Рабінович. «Житлова проблема одна з найважливіших соціальних завдань, якій приділяється велика увага, як на державному, так і на обласному рівні. У Харківській області в 2013 році введено в експлуатацію 392,2 тис.кв.м. житла. На цей рік ми плануємо ввести в експлуатацію 395 тис.кв.м житла. Це абсолютно реальні цифри, які відпрацьовані спільно з департаментом, з Асоціацією регіонального будівництва. У цих обсягах багатоквартирне житло складає - 187 тис.кв.м, індивідуальне житлове будівництво - 170 тис.кв.м та реконструкція під житло - 38 тис.кв.м.», - сказав Михайло Рабінович.

Також він зазначив, що станом на сьогоднішній день на території області введено в експлуатацію 91,6 тис. кв. м індивідуального житла, що на 40% більше, ніж за такий же період 2013 року.

«Збільшення обсягів введення житла пов'язано із проведеною в 2013 році роботою департаменту спільно з інвесторами, будівельниками та ДАБКом, а також регулярною конструктивною роботою з планування введення житла на 2014 рік. Збільшення обсягів у цей складний економічний період пов'язано з бажанням забудовників сконцентрувати всі ресурси на вводимому об'єкті, а не розпорошувати кошти», - підсумував Михайло Рабінович.