Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Борівському районі Харківщини будуть оздоровлюватися 64 дитини з Донецької області

У Борівському районі Харківщини будуть оздоровлюватися 64 дитини з Донецької області

Глава Харківської облдержадміністрації Ігор Балута відвідав дитячий табір і дві бази відпочинку в Борівському районі, готові прийняти людей з Донецької та Луганської областей. Табір «Орлятко» відкриє зміну 26 червня. Зараз закінчуються ремонтні роботи, йдуть останні приготування, наступного тижня будуть завезені нові меблі. Як сказав Ігор Балута, разом з дітьми з Борівського району сюди приїдуть 64 дитини з сусіднього регіону. 

«Це дітки, які за домовленістю між Харківською обласною державною адміністрацією та Донецькою обласною адміністрацією будуть спрямовані з Донецька, інших регіонів Донецької області, можливо з Луганська, - зазначив Ігор Балута, - це просто діти, ми не поділяємо по контингентам, це просто діти, яким потрібне оздоровлення».

Оплачено відпочинок, як сказав голова Борівської районної державної адміністрації Віталій Киян, за рахунок коштів району та спонсорської допомоги.

Кілька сімей з Донецької області живуть на базах відпочинку «Ластівка» і «Шахтар».

«Нас тут дуже добре прийняли», - сказала голові області мешканка Слов'янська, пенсіонерка Ірина Савченко, яка приїхала з сином, невісткою та онукою. Їй Ігор Балута пообіцяв допомогти з оформленням пенсії на банківську карту.