Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

5100 майбутніх абітурієнтів з Донецької та Луганської областей будуть складати ЗНО на Харківщині

5100 майбутніх абітурієнтів з Донецької та Луганської областей будуть складати ЗНО на Харківщині

Про це під час засідання Регіонального координаційного центру з організації роботи підтримки сімей, які виїжджають з території АР Крим та м. Севастополя, Донецької та Луганської областей розповів директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев. За його словами, з 1 по 15 липня на території області буде проходити зовнішнє незалежне оцінювання для мешканців Луганської і Донецької областей. «Відповідно до Указу Міністерства освіти і науки ми повинні забезпечити всіх бажаючих безоплатним житлом. Ми проводимо цю роботу, щоденно ми отримуємо кількість бажаючих пройти ЗНО на території Харківської області. На сьогодні зареєструвалося 5100 осіб. Щодня ця інформація змінюється, остаточні цифри ми матимемо в понеділок», - сказав Анатолій Бабічев. 

Також він зазначив, що до Департаменту звернулося 11 сімей із АР Крим, 30 сімей з Донецької і Луганської областей щодо влаштування дітей до закладів освіти.

«За цей час було влаштовано 31 дитину до загальноосвітніх навчальних закладів та 20 дітей до дошкільних навчальних закладів області. Також необхідно зазначити, що на базі позаміських закладів оздоровлення і відпочинку дітей у таборі «Ластівка» Богодухівського інтернату і «Промітей» Куп’янської школи-інтернату перебуває 290 осіб. Вони всі забезпечені умовами, харчуванням, господарчими товарами», - повідомив Анатолій Бабічев.