Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для школярів Харківщини будуть організовувати екскурсії до Європи

Для школярів Харківщини будуть організовувати екскурсії до Європи

«Харківський бізнес, підприємці зацікавлені в проекті «Доторкнутися до Європи». Він полягає в тому, щоб дати можливість дітям старшого шкільного віку – від 12 до 15 років, поїхати до Європи. Нехай до недалекої – хоча б до Польщі, Словаччини, Східної Німеччини. Побачити своїми очима, як живе ця Європа. Приїхати додому і розказати батькам, що насправді Європа – це не міф, яким вас хочуть обдурити, щоб ви не хотіли в Росію, це реальність, яку я бачив. Це реальність полягає і в правовому захисті людей, і в тому, що люди розуміють, що вони соціально захищені, що вони можуть, живучи на заробітну платню, забезпечити себе і свою сім’ю усім необхідним. Щоб ця дитина розказала, що вона все це бачила і ламала ті стереотипи, які зараз у нас є в селах, районах області», - сказав під час прес-конференції на тему: "Стратегія діяльності в напрямку культури та туризму, спорту, роботи з молоддю" в.о. заступника голови Харківської ОДА Іван Варченко.  

Він зазначив, що окрім відвідування аквапарків і об’єктів культури, екскурсії включатимуть в себе короткі пізнавальні програми на зразок розповідей, що таке бюджет, податки, для чого їх платити, що таке корупція, які функції чиновника та депутата.

Також Іван Варченко додав, що з осені будуть проводитися екскурсії дітей до Харківської ОДА. «Я хочу, щоб з осені до Харківської ОДА масово ходили діти харківських шкіл. Щоб ми їм розказували те саме, що плануємо розказувати в Польщі – навіщо потрібен бюджет, навіщо ми платимо податки. Щоб вони бачили що таке відкрита влада. Щоб дитина могла бачити, що от працює реальний депутат, щоб кожна дитина могла зайти до кабінету голови облдержадміністрації. Дитина на Харківщині повинна розуміти чим займається влада, навіщо вона потрібна, це дозволятиме кожній дитині ставати громадянином», - сказав Іван Варченко.