Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представництво УВКБ ООН і керівництво ОДА домовилися про взаємне співробітництво та обмін досвідом у сфері питань з переселення громадян

Представництво УВКБ ООН і керівництво ОДА домовилися про взаємне співробітництво та обмін досвідом у сфері питань з переселення громадян

Відбулася робоча зустріч заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юрія Георгієвського із заступником Регіонального представника УВКБ ООН в Білорусі, Молдові та Україні Ванно Нупеч. Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання, пов'язані з переселенням на територію Харківської області жителів з Луганської та Донецької областей. 

Ванно Нупеч познайомив керівництво обласної адміністрації з міжнародним досвідом роботи з переселенцями та біженцями з гарячих точок, проінформувавши про те, що керівництво ООН зараз готує програму допомоги переселенцям в Україні.

У свою чергу, заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський ознайомив представників УВКБ ООН з роботою регіонального Координаційного центру, ситуацією, пов'язаною з поселенням громадян з Донецької та Луганської областей на території області, а також актуальними проблемами. «На жаль, основною проблемою на сьогодні є те, що ми надаємо тимчасове житло. Більшість об'єктів для тимчасового поселення не розраховані на роботу в опалювальний сезон. Але ми сподіваємося на те, що про такі терміни говорити і не варто», - підкреслив Юрій Георгієвський.

За підсумками зустрічі керівництво обласної державної адміністрації та представники УВБК ООН домовилися про взаємне співробітництво та обмін досвідом у сфері питань з переселення громадян.