Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У школі молодого керівника закінчився навчальний рік

У школі молодого керівника закінчився навчальний рік

Закінчився навчальний цикл у школі молодого керівника, яка функціонувала протягом 2013-2014 року при Обласному навчально-методичному центрі підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів. Майже 40 слухачів школи з числа директорів та їх заступників шкіл естетичного виховання Харківщини, які мають стаж адміністративної роботи менше п’яти років, поглибили свої знання у сфері управлінського менеджменту. Підсумкове заняття школи молодого керівника проходило у дитячій школі мистецтв №5 ім. І. Дунаєвського м. Харкова. Під час останнього заняття були розглянуті теоретичні та практичні питання діяльності керівника школи естетичного виховання.

Про проведення державної атестації шкіл естетичного виховання Харківщини розповідала головний спеціаліст Департаменту культури та туризму Харківської ОДА Валентина Стецюк. Йшлося про основні критерії цього важливого заходу, який має на меті глибоко проаналізувати та оцінити роботу шкільних колективів за останні п’ять років та у випадку необхідності зробити певну корекцію. Зважаючи, що процес атестації шкіл вже розпочато, були обговорені його перші підсумки, вказано на типові помилки та проблемні питання, виявлені членами атестаційної комісії.

«Ми впевнилися в тому, що атестація – це гарний стимул для того, щоб переглянути та систематизувати напрацювання колективу, узагальнити кращий досвід та зосередитися на усуненні «вузьких» місць», — підкреслила Валентина Стецюк.

У свою чергу, директор ДШМ №5 Оксана Кравчук розповіла про практичні аспекти організації управлінської роботи в очолюваному нею початковому спеціалізованому мистецькому навчальному закладі. У ході виступу було проведено анкетування учасників, підготовлені та роздані спеціальні тести по темі, винесеній для обговорення.

Окрім цього, учасники заходу було проінформовані про порядок оформлення на роботу студентів, які, як показує практика, досить часто поєднують навчання на денній формі вузів та роботу у школах естетичного виховання. Були розглянуті всі нюанси трудового права, що стосуються таких випадків.

Директор Центру Тамара Самоварова зазначила, що основні цілі та завдання школи молодого керівника в цілому досягнуті. Зроблено певний крок у формування ефективних менеджерів мистецької освіти, у підвищенні рівня теоретичної підготовки новопризначених та малодосвідчених директорів і заступників, а відтак і в якості управлінської діяльності та застосування сучасних управлінських технологій керівництвом мистецьких шкіл.

«Формуючи тематику занять, ми робили акцент на теми, що були запропоновані самими слухачами школи. Крім того, практикували запрошення лекторів, що є фахівцями у різних сферах діяльності. Це були юристи, психологи, працівники архіву, фахівці МНС та інші. Можливість діалогу з ними дала змогу керівникам з’ясувати найбільш актуальні питання поточної діяльності», - сказала Тамара Самоварова.

Випускникам школи були вручені атестати та пам’ятки із “Золотими правилами етикету”. 
 

Теги