Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Біженці з зони АТО забезпечені всім необхідним

Біженці з зони АТО забезпечені всім необхідним

Про це повідомила директор дитячого табору відпочинку "Ластівка" в Богодухівському районі, на базі якого створено табір для біженців зі Слов'янська, Олена Хованова. Вона ж очолює Богодухівський спеціалізований УВК, в структуру якого входить літній оздоровчий табір. Людей зі Слов'янська сюди привозили двічі - другого червня (22 сім'ї - 34 дитини і 38 дорослих) і шостого червня (13 сімей - 13 дітей і 18 дорослих). Протягом тижня дві сім'ї виїхали до родичів. Ще чотири теж планують перебратися до рідних. На 11 червня в «Ластівці» живуть 99 осіб (34 сім'ї), з них 47 дітей. Табір розрахований на 120 осіб.

У «Ластівці» працюють тільки вісім волонтерів (медики, кухарі, психологи та ін.) - штатних співробітників немає.

Годують тут тричі на день, але, запевняють кухарі, за бажанням для дітей додатково варять каші, дають молоко, а печиво, цукерки, фрукти взагалі постійно стоять на столах у їдальні. Продукти харчування надають меценати - різні благодійні фонди і місцеве населення: м'ясо, кури, сало, крупи, молоко, консервація, борошно та інші продукти.

Забезпечені всі миючими та гігієнічними засобами, одягом та іграшками.

Як говорить Олена Хованова, у людей, які прибули в табір, є певні психологічні труднощі, тому з ними працюють два волонтера-психолога. Крисинський сільський голова Володимир Шаров каже, що діти спочатку боялися навіть гучного грюкання дверей. Сьогодні ж ними займаються педагоги та аніматори - проводять ігри, свята, конкурси.

У дорослих же вирішені не всі проблеми: чоловіки просять знайти їм роботу.

«Ми намагаємося допомогти, ведемо переговори з фермерами і підприємцями, але у багатьох біженців немає з собою документів. Тому вони згодні на будь-яку роботу», - каже Олена Хованова.