Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області затверджені мобілізаційно-оперативні плани гасіння лісових пожеж

У Харківській області затверджені мобілізаційно-оперативні плани гасіння лісових пожеж

Про це в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Борис Данилів. За його словами, площа лісів Харківської області cкладає 419 тис. га, з них 100 тис. га. (24%) – хвойні ліси.  

«В користуванні підприємств структури Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства перебуває 300 тис. га. лісових насаджень з яких: 90 тис. га. – 1-го класу пожежної небезпеки; 120 тис. га. – 2-го класу пожежної небезпеки», - повідомив Борис Данилів.

Також він зазначив, що лісогосподарськими підприємствами проведена робота з поновлення та підготовки документації до пожежонебезпечного періоду 2014 року.

«Відпрацьовано та затверджено в районних державних адміністраціях мобілізаційно-оперативні плани гасіння лісових пожеж. По області головою облдержадміністрації підписано розпорядження про заборону відвідування хвойних насаджень при високій пожежній небезпеці. Налагоджено взаємодію з Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, проводиться поновлення інструкції взаємодії. Заплановано проведення спільних навчань з гасіння лісових пожеж на території Зміївського району. Для забезпечення зв’язку при гасінні лісових пожеж організовано роботу диспетчерської служби для оперативного проходження інформації про пожежну ситуацію», - розповів Борис Данилів. 

Теги