Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівництвом Харківської області будуть вживатися всі необхідні заходи для отримання замовлень на території регіону

Керівництвом Харківської області будуть вживатися всі необхідні заходи для отримання замовлень на території регіону

У ході зустрічі голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути мери міст обласного значення підняли питання про заборгованість по заробітній платі на бюджетоутворюючих і містоутворюючих підприємствах, а також питання про притягнення замовлень на підприємства Харківської області.

 «На сьогоднішній день існує проблема на бюджетоутворюючих і містоутворюючих підприємствах. Я маю на увазі такі підприємства, як Лозівський ковальсько-механічний завод, Індустріальна група УПЕК, яка сьогодні від так званої відсутності замовлень має заборгованість по заробітній платі 2 млн. грн. Є й позитивні тенденції, які знижують таку заборгованість. Чисельність підприємства складає 1714 чоловік. Я хочу сказати, що перспективи у підприємства, на якому працювало 15 тис. осіб, є. 2,5 тис. бронетехніки буде розміщуватися. Ці позитивні тенденції поки в плані домовленостей. Цей проект розрахований на 5 років, і якщо він буде працювати і ефективно використовуватися, то може бути створена додаткова чисельність робочих місць. Також різке зниження робочих місць спостерігається на ДП «Укрспецвагон». У підприємства були плани створити додаткові вантажні парки і робочі місця на 1 тис. осіб», - сказав Сергій Степанов.

У свою чергу губернатор області Ігор Балута зазначив, що владою будуть вживатися всі необхідні заходи для отримання замовлень на території Харківської області.

«Ми будемо боротися за те, щоб отримати замовлення на Харківську область і у нас є певні перспективи», - сказав Ігор Балута.