Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська облдержадміністрація підтримує складову національного проекту «Відроджене скотарство»

Харківська облдержадміністрація підтримує складову національного проекту «Відроджене скотарство»

Перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Райнін заявляє, що складова національного проекту «Відроджене скотарство», яка була ініційована у 2012 році групою іноземних інвесторів на чолі з Вадимом Авербухом, представником компанії «Dodburg Holdings Limited», та підтримана колишнім головою облдержадміністрації Михайлом Добкіним, є доцільною та економічно обґрунтованою. Зі свого боку облдержадміністрація буде продовжувати діяльність щодо започаткування фактичної реалізації проекту на території Харківщини. 

За словами Ігоря Райніна, підтримка складової національного проекту «Відроджене скотарство» є яскравим прикладом продовження діяльності влади щодо створення привабливого інвестиційного клімату в області. Саме тому голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута підтримав пропозицію щодо призначення Вадима Авербуха радником першого заступника голови облдержадміністрації з інвестиційної діяльності.

Поряд з цим, зазначений проект не буде концептуально змінюватись, але його реалізація відбудеться в рамках діючого законодавства та очікуваної постанови Кабінету Міністрів України щодо надання відповідної державної підтримки. Дане питання знаходиться під постійним контролем голови облдержадміністрації Ігоря Балути. Перший заступник голови облдержадміністрації відмітив, що за ініціативи колишнього голови облдержадміністрації М. Добкіна щодо проекту «Відроджене скотарство» вже прийнято деякі постанови Кабінету Міністрів Україні та затверджено попереднє техніко-економічне обґрунтування.


В той же час, Ігор Райнін зазначив, що реалізація проекту «Село майбутнього», запропонованого Ю. Сапроновим і презентованого у 2010 році на сесії Харківської обласної ради, не є можливою. Зазначений проект був визнаний непривабливим для розвитку області, враховуючи, перш за все, відсутність економічних розрахунків, а також нереалістичні завдання даних “ініціатив”. Як результат, саме цей проект був розкритикований депутатами Харківської обласної ради і фахівцями центральних органів виконавчої влади. Ігор Райнін підкреслив, що презентований у 2010 році проект «Село майбутнього» не має відношення до національного проекту «Відроджене скотарство», складова якого дійсно мала спільну назву з проектом 2010 року.