Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині реалізується пілотний проект щодо поводження з відходами, їх транспортування та утилізації

На Харківщині реалізується пілотний проект щодо поводження з відходами, їх транспортування та утилізації

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив директор Департаменту екології та природних ресурсів Харківської ОДА Ігор Капусник. «Харківська область утворила 2 млн. 417 тис. тонн відходів 1-4 класу небезпеки, і посідає 11 місце по Україні. По розрахунках на 1 особу за рік утворюється 881 кг – ми посідаємо 18 місце. По промисловим відходам проводиться певна робота щодо зменшення їх кількості. Законодавство встановлює певні межі щодо поводження з відходами, в тому числі, з їх транспортування, утилізації, розміщення», - повідомив Ігор Капусник. 

За його словами, промислова сфера поводження з відходами актуальна не тільки для Харківської області, але і для всієї України. На сьогоднішній день в регіоні існує 77 місць вивезення відходів, але не всі ці місця мають повний комплект дозвільної проектно-кошторисної документації та висновки екологічної експертизи. Крім того, він зазначив, що Харківською міською радою розроблено проект «Будівництва сміттєпереробного комплексу у м. Дергачі».

«Цей проект отримав схвальну громадську думку на громадських слуханнях. Крім того, проведені всі державні експертизи, в тому числі, екологічна. Тому ми сподіваємося, що цей проект при відповідних джерелах фінансування буде реалізований», - сказав Ігор Капусник.

Він зазначив, що створення потужних сучасних комплексів, а також об’єктів захоронення відходів, які відповідають всім вимогам законодавства, піде тільки на користь громадян і сприятиме покращенню стану навколишнього середовища.